Marike Bok

May 13, 2018

Enkele weken geleden hoorde ik het droevige bericht dat Marike Bok is overleden. Het overviel mij enorm en houdt me bezig. Marike Bok was een groot voorbeeld voor mij.  

 

Zo'n 10 jaar geleden heb ik tekenlessen bij haar gevolgd. Marike Bok stuurde me aanvankelijk door naar anderen want het animo voor haar lessen was enorm, maar ik had mijn zinnen op haar gezet. Mijn vasthoudendheid had resultaat, na aanhouden mocht ik komen. Wat een fijne lessen waren dat, ze leerde me doorgaan, blijven kijken, schaven, omgaan met verandering van licht, verandering van zó veel eigenlijk wat je tegenkomt bij sessies met een levend model.

 

Het grootste compliment voor mij was dat ze enige tijd geleden op mijn expositie verscheen.

 

Zaterdag 23 september was er een feestje en een boekpresentatie over haar 'kijken'. Het waarnemen wat ik sinds haar lessen niet meer vergeet.

Ik kon er niet bij zijn omdat we vierden dat mijn dochter 18 jaar is geworden, maar;

 

'Dankjewel Marike, voor alles wat je me geleerd hebt, voor wie je bent voor mij, een inspiratie.'

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

April 4, 2020

November 19, 2019

September 23, 2018

August 15, 2018

July 29, 2018

June 11, 2018

May 29, 2018

May 14, 2018

May 13, 2018

Please reload

Archief