top of page

Lesbos


10 dagen ben ik nu op Lesbos en het was een rollercoaster in het begin, die nu langzaam wat rustiger gaat rijden. Het werkschema voor de vrijwillgers is niet wat het normaal is omdat het ramadan is. Er begint overzicht te komen bij mij. Het Kara Tepe kamp waar ik werk is goed georganiseerd, waanzinnig om te zien wat hier opgebouwd is met Movement on the ground en alle andere organisaties! Inmiddels heb ik een week les gegeven (of meer me beschikbaar gesteld om te tekenen met de kinderen) Ik heb als het vrij is een eigen ruimte in een soort tussenschoolse opvang die wordt gerund door Grieken, maar af en toe gebeurd het dat die gebruikt moet worden voor bv een wiskunde les, omdat er iets kapot is in een andere ruimte. Alles is vrijwillig voor de kinderen, al proberen we natuurlijk met lichte dwang te zorgen dat ze naar school gaan, en dat ze zich inzetten voor dingen zoals in mijn geval het tekenen.

Deze eerste week was vooral gewoon doen, kijken, uitproberen, wat werkt, waar hebben de kinderen belangstelling voor. Ook hier zijn mijn witte stiften meer dan favoriet, grappig om te zien. Ik heb al zo veel tekeningen gekregen en ze hebben armbandjes voor me geknoopt;-) Ook af en toe vrij en dit weekend het waanzinnige Lesbos gaan ontdekken met een collega. Wat een heerlijk eiland is dit. Ik zou hier zeker op vakantie gaan want de grieken hebben de toeristen meer dan nodig. Het is sip om te zien hoe dat af is genomen terwijl het zo prettig is hier....ik zeg ‘gaan’ en zo je bijdrage leveren, zeker niet mijden!

Uitgelichte berichten
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page