top of page

draw2STart


Inmiddels nog een keer weer naar Lesbos gegaan. Even kort om het aan Roman (zoon 13 jr) te laten zien en om verder te gaan met het project. Het was een goede combi. Veel van wat er allemaal wordt ondernomen op Lesbos kunnen laten zien aan'm. Ontzettend mooi om hem het begrip van de situatie te zien krijgen, en om hem ook klein en persoonlijk kennis te laten maken met deze wereld. deze wereld die anders zo ver weg blijft, abstract.

Movement on the ground gaf ook nu weer alle ruimte en mogelijkheden om er te zijn en om het tekenproject een klein beetje verder in te kunnen koppen.

Er wordt op verschillende locaties nog steeds met de materialen gewerkt, dat was fijn om te zien, en bij de onbegeleide minderjarigen in Moria is het tekenen een onderdeel van het weekprogramma wat door Movement on the Ground is neergezet en wat alle vrijwilligers uitvoeren. Echt super.

Deze week ben ik bezig geweest om contacten te leggen met residents (vluchtelingen) die in de toekomst les kunnen gaan geven. Het is belangrijk om enorm te stimuleren, progressie te maken en om een connectie te maken tussen iedereen op Lesbos die hier mee te maken hebben. Dus de kinderen, de mensen in de kampen die over het algemeen redelijk uitzichtloos wachten en de Grieken, die dit over zich heen krijgen, zoveel mogelijk te betrekken. Stapje voor stapje begint mijn project vorm te krijgen, maar het is wel nodig dat ik daar regelmatig naar toe ga om het echt een goed teken-les-project te laten worden, waar zo veel mogelijk mensen aan meewerken. Dat is mijn droom. En er is voedingsbodem voor, wat fantastisch. Iedereen die tot nu toe hieraan bijgedragen heeft ontzettend, onwijs keihard bedankt, ik ben zo blij dat het een succes is geweest en nu door naar meer.....

Uitgelichte berichten
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page