top of page

zelfportret 5.0


Onlangs mijn eerste zelfportret verkocht. Raar in de eerste instantie maar een mooi compliment omdat het als schilderij bekeken wordt, en niet als portret. Dat is de combinatie die ik probeer te vinden in mijn werk!

Een mooie aanleiding, dacht ik, om sinds juli vorig jaar (zelfportret Rijksmuseum) aan mijn 5e zelfportret te beginnen. Er is ook zoveel gebeurd, niet alleen in mijn leven maar in de wereld, dat ik het een goed moment vind om deze periode vast te leggen. Geen mooi heppy de peppie beeld, maar zoals ik ben af en toe. Moe, contemplatief en met sporen van het moeten bedekken van het gezicht op veel openbare plekken. Die sporen zijn nu nog niet goed zichtbaar maar het is nog niet af.

Binnenkort opent de inschrijving voor De Nederlandse Portretprijs en het plan is deze drie doeken insturen om mee te laten dingen. Voorlopig houd ik deze opstelling in mijn atelier om te kijken of ik dat ook echt wil, of er nog aanpassingen gedaan moeten worden of dat het een hele andere inzending gaat worden...het is niet het enige op het To Do lijstje dus ik hoef me niet te vervelen de komende tijd;-)

Comments


Uitgelichte berichten
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page