top of page

draw2STart


Uiteindelijk op Lesbos bij de kinderen zonder begeleiding terecht gekomen! Kinderen die alleen deze gevaarlijke reis ondernemen of halverwege alleen zijn gebleven.

Movement on the ground bood me de gelegenheid om naar kamp Moria te gaan en in de safe zone te kijken of er belangstelling was voor mijn project. Na alle hekken door te zijn gekomen zijn we op de grond gaan zitten in de tussenruimte waar de jongens verblijven. We haalden een spel tevoorschijn (UNO) en ik mijn tekenboekje (doos met tekenspullen natuurlijk mee;-). Al snel kwam de één na de ander er bij en werd er gespeeld, getekend en gelachen.

Omdat het nieuw is ook voor Movement on the ground zijn we wat uurtjes blijven hangen en spelen, om te kijken hoe de belangstelling is, waar hun belangstelling naar uit gaat, wat de tijden zijn dat er veel aandacht is.....

De eerste middag was een groot succes. De volgende dag met dekens weer teruggegaan en weer was het animo enorm, misschien zelfs wel nog wat groter, dus de volgende keer meer dekens mee om met z'n allen uitgebreid te kunnen liggen tekenen etc. Het was echt helemaal te gek. Uiteindelijk zelfs een Griekse opzichter kunnen verleiden om evt. wat met de jongens te gaan tekenen als ik weg ben. De eerste dag was hij nog boos geworden op een inwoner omdat hij naar hem had gewezen. Nadat ik had uitgelegd dat hij naar hem wees omdat'ie wilde dat ik 'm natekende ging het wel weer.

Maar helemaal te gek om aan het begin van dit idee te mogen staan, hier komt zeker een vervolg op!

Uitgelichte berichten
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page