top of page

zelfportret

Vandaag begonnen met het opzetten van een zelfportret. Tot nu toe heb ik altijd allerlei kanten van een heleboel verschillende mensen erop gezet, maar eigenlijk heb ik nooit op die manier naar mezelf gekeken. Het is voor mij heel bijzonder om nu een zelfportret te maken waarin ik bezig ben met datgene wat ik ben. Portretschilder.

Het schilderij doet uiteindelijk mee met een kunstwedstrijd hier op Scheveningen met het thema 'thuiskomen'.

Dit is de onderschildering, dit doe ik altijd om de vorm en licht en donker op te zetten. Onlangs in het programma 'Het geheim van de meester' van Jasper Krabbé geleerd dat dat 'doodverf' heet.

Het portret kan er uit zien alsof iemand dood is, vandaar die naam. Vaak zie je de doodverf er nog doorheen in het eindresultaat als je goed met je neus op het schilderij staat.

Uitgelichte berichten
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page